Kirstilän luomutila
Pohjois-Karjala
Print

Eila ja Pentti Tenhonen
Timolantie 512
82600 Tohmajärvi
Puh. (013) 623 585,
0400-887 805
eila.tenhonen@pp.inet.fi


  LUOMUTILA: Lähellä Venäjän rajaa sijaitsevan Kirstilän juuret juontuvat 1500-luvun lopulle. Nykyisin tilalla viljellään viljoja ja monenlaisia marjakasveja (herukoita, tyrniä, vadelmaa, mansikkaa, pensasmustikkaa). Lisäksi on omenapuita ja mehiläisiä. Suoramyynnissä on marjoja, marjajalosteita, hunajaa, sienituotteita ja kuivattuja yrttejä. Myös mehustuspalvelua.
     Kirstilään ovat tervetulleita kaikki vieraat. Yksinkertaista aitta- ja mökkimajoitusta yhteensä 2-6 hengelle, omin liinavaattein. Myös leirintämahdollisuus. Käytössä mm. rantasauna, nuotiopaikka ja keittokatos. Retkiruokailut laavulla. Sopimuksesta aamiainen ja ateriapalveluja.

YMPÄRISTÖ JA OHJELMAA: Tilalla annetaan keruutuoteneuvontaa sienistä, marjoista ja yrteistä. Mehiläisiin voi tutustua suojapuku yllä.

  Omat luontopolut kiertelevät vaaramaisemissa seuraillen harjuja, lampien rantoja ja suojelualueita. Luomusopimus ulottuu myös metsiin. Talvella retkeillään lumikengillä ja hiihtäen. Seudulla on lintutorni, vanha arboretum ja muita luontokohteita. Tohmajärvellä on mm. Pohjois-Karjalan vanhin puukirkko.

MATKAOHJEET: Julkiset: Juna-asema Kiteellä, 28 km. Bussipysäkki 5 km (noutopalvelu). Auto/pyörä: Valtatie 6:ta tultaessa käännytään Kiteelle ja sieltä Tohmajärven tietä n. 15 km. Sitten oikealle Timolantielle. Tästä tilakeskukseen 5 km.

AVOINNA: Majoitus 1.6 - 25.8. Leirintä touko-lokakuu

HINNAT: Teltta 15 €/vrk (sis. polttopuut), matkailuauto 10 €/vrk, aitta- ja muu majoitus 20 €/vrk. Aamiainen 5 €, ruokailut 10-20 €/hlö. Sauna 8 €/hlö.